MAB-ED

Namert Çağına inat,buruşmuş yüzlere inat,yalpalayanlara inat,maddi ihtiralara ram olmuşlara inat... Yine eğilmeden,bükülmeden,yalpalamadan gidiyoruz.Çizgisi olmayanlara,çizgisi hergün değişenlere inat aynı çizgide gidiyoruz

11.04.2011

İKİ DÜNYA BİR MUTLULUK

ED Yazdı;

İki dünya vardır...
Biri gerçek dünya, diğeri ise sahte dünya

Gerçek dünya'da mutluluk zor bulunur ama değerlidir. Ve bu dünya da hiç bir şey gösterişli değildir, sadedir hepsi, çekici değildir… Bu dünya da menfaat yoktur, yalan yoktur, riya yoktur. Sevgi ve saygı üzerine kurulmuştur her şey, sevgi varsa hiçbir şey zor değildir, üstesinden gelinebilir zorlukların, aşılabilir bütün engeller.

Sahte dünya’da mutluluk kolay bulunur, ve isteyen herkes kolayca elde edebilir. Her şey çekicidir, bin bir tane rengi vardır ve bu renkler insanlara çekici gelir, kolayca aldanabilirler. Menfaatler ön plandadır, yalanlar diz boyu, aldatmalar, kandırmalar… Kolay kolay güvenemezsin kimseye, çünkü seni aldatacakmış gibi durur hepsi, balık sırtında yaşarsın hayatı. Mutlulukların ömrü kısadır, tebessümler yapmacık durur insanın yüzünde.

İnsanlar mutluluğun hep kendisinden uzak olduğunu düşünürler, ve çoğu zaman kimse mutlu olmaz, hep “ahh eski günler” diye başlayan cümlelerin gizli özneleri olurlar.
Aslında mutluluk hiçbir zaman uzak olmadı bize, sadece biz yanlış dünya da aradık…

ED