MAB-ED

Namert Çağına inat,buruşmuş yüzlere inat,yalpalayanlara inat,maddi ihtiralara ram olmuşlara inat... Yine eğilmeden,bükülmeden,yalpalamadan gidiyoruz.Çizgisi olmayanlara,çizgisi hergün değişenlere inat aynı çizgide gidiyoruz

14.08.2010

DÜNYA GÖRÜŞÜ

Dünya hayatı için üstad Necip Fazıl Kısakürek, der ki;

“Eti zehir,yağı zehir,balı zehir dünyada,
Bütün fani lezzetlere darılmadan geçilmez”

Bazı insanlara dışarıdan da baksanız, yakından tanımasanız da bu dünya için yaratılmadığını düşünürsünüz.. Onlar eti zehir, yağı zehir, balı zehir bu dünyaya fazla gelecek kadar dürüst, çilekeş, civanmert, yiğit ve bir o kadarda naif ve incedirler. Dünya hayatını ve nimetlerini hep küçümsemişlerdir.

Dünya hayatı adına en ufak bir lekenin onlara bulaştığını müşahade edemezsiniz. Onları içinde bulundukları konum ile izah edilemez bir tevekkül ve doygunluk içinde bulursunuz. Çamurda yürüse de üzerine pislik bulaştırmayan insanlar gibi, onların da yaşadıkları hayatın kötü yönlerine bulaşmamalarını hayretle anarsınız. Menfaatlerinin ve hesaplarının değil, ideallerinin gösterdiği yerdedirler.

Uğrunda fedakarlık yapılacak mukaddesler ve inandıkları doğruları adına her türlü çileye katlanan bu alicenap ruhlar , bu özellikleri ile dost ve düşman, etrafındaki herkesin sevgisini ve takdirini kazanmışlardır. Böyle fedakar ruhların “Öyle er oğlu er yiğitler, adam gibi adamlar vardır ki , Allah`a verdikleri sözü yerine getirdiler. Onlardan bir kısmı ise sıralarını beklemektedirler“ diye tarif edildiğini bilirsiniz.

Necip Fazıl KISAKÜREK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder